© 2019 Valhalla Radio

Om Valhalla radio

"Vi spelar musiken ingen annan spelar"
Vi främjar musikstilar som inte spelar på andra stationer, främst Vikingarock men även, metal/punk/Oi och dylikt. Välkommen!

 

Valhalla radio skapades av Peter och Mathias 2005. De möttes via Ultima Thules dåvarande forum, Mimers Källa. Mathias hade skapat radion för att kunna lyssna på Vikingarock när han hade praktik.

 

Valhalla Radio drivs med Winamps shoutcast lösning. Detta innebär att man behöver ha en egen dator som står och sänder.

 

Valhalla Radio hade från början ingen egen server utan Mathias egna daror fick agera server. Så den var i begynnelsen inte igång dygnet runt som den är nu.

 

Peter såg att Mathias lagt ut ett inlägg om sin radio på Ultima thules forum och Peter som sedan tidigare hållit på med humorradio tyckte det verkade som en rolig ide att utveckla Mathias redan existerande radio.

 

Så han skickade ett meddelande till honom och föreslog att de skulle göra radion mer offentlig och börja med livesändningar. Peter erbjöd sig att sända live ibland och det tyckte Mathias var en bra ide. Valhalla radio var född.

 

Radions storhetstid var mellan åren 2005 och 2009 då radion hade mer än 5 aktiva radiopratare och cirka 50 lyssnare varje kväll.

2009 ingick radion ett samarbete med vikingarock.se och bytte i samband med det namn till Vikingarock radio.

 

Mellan åren 2011 och 2015 låg radion nere på grund av bristande engagemang. 2015 startade Peter, en av radions grundare radion igen då tillsammans med webbmastern Leo. Radion startade då under namnet Vikingarock radio men bytte 2017 tillbaka till det ursprungliga namnet Valhalla Radio. Våren 2019 gjordes Valhalla Radios absolut största satsning någonsin. Valhalla radio blev två unika radiokanaler - Valhalla Viking Radio och Valhalla Metal Radio.

 

De som varit verksamma igenom åren är

 

Mathias - Grundare/Radiopratere
Peter - Grundare/Radiopratare
Bover - Radiopratare
DJ Swe -Radiopratare
Sudden - Radiopratare
Leo - Webbmaster
Jafhanar - Radiopratare
Saga - Radiopratare
Grodan - Radiopratare

 

Har jag glömt någon och ni vill stå med här får ni hojjta till via ett PM =).

 

Idag drivs radion av:

Peter - Grundare/Radiopratare
Leo - Webbmaster/Serveransvarig
Sudden - Radiopratare
Lillfinnen - Radiopratare

 

Vill du bli en del av radion? Som Radiopratare eller kan du bidra med något annat? Skriv ett PM till oss så ser vi vart vi landar. Vi söker just nu Radiopratare.

 

Driver du ett band som passar in på radion? Skicka gärna ett PM till oss och berätta mer vi spelar gärna nya artister på radion så länge det passar in inom våra ramar.

 

Valhalla Radio tar avstånd från olagliga droger och rasism samt näthat, troll och annat negativt. Vi älskar vårt land och vill framförallt främja musikstilen Vikingarock och närliggande stilar.

 

Vi vill inte skapa problem. Vi inser att alla är olika men vill du inte lyssna på oss eller så så finns det andra forum och radiokanaler. Vi vill enbart ha kul och lyssna på musiken vi älskar.

 

Radion drivs ideellt utan vinstintresse. 

 

Så Välkommen, precis som du är. Här är vi alla lika och ingen är mer än någon annan. Som sagt tidigare så vill vi bara ha kul!

Med Vänliga Hälsningar

 

Peter, Lillfinnen, Sudden & Leo - SKÅL!

Vi på Vallhalla Radio

Klicka på bilden för mer info om respektive person
55786289_2271775159742080_19118653069642
1554129098345.JPEG
^3E6FFE8B8188FDAA48F457E446F5E452ED2AB42
Leo - Tekniskt Ansvarig
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now